TRANSLATE MY BLOG!

24.05.15

How I self TAN @ HOME

Hey,
Dāmas!

Tuvojoties vasarai visi vēlas skaistu zeltainu iedegumu, taču kamēr nav saules tikt pie iedeguma var ne tikai apmeklējot solāriju. Šoreiz padalīšos ar Jums kā iegūt zeltainu un pats galvenais DABISKU iedegumu mājas apstākļos. Par sevīm varu pateikt, kā jau blondīnei, man ir ļoti gaiša āda, bet saulē es reti kad apdegu, taču arī ļoti brūna es nepalieku, jo ne vienmēr tomēr ir laiks sauļoties. Solāriju apmeklēju pēc iespējas retāk, pēdējo gadu pievērsos tikai pašiedeguma līdzekļiem...Tātad sākšu ar to kā es uzklāju pašiedeguma līdzekļus un kā tā procedūra notiek tieši man.

1. Vienmēr pašiedeguma līdzekli uzklāju vakarā pēc dušas, mitrinot ādu, it īpaši elkoņus, ceļgalus un plaukstas. Dušā svarīgi ir attīrīt ādu ar skrubi, bet nelietot nekādus eļļu saturošus dušas gēlu utt.;
2. Principā vnm sāku uzklāt līdzeki no kājam, virzoties uz augšu. Pāšiedeguma līdzekli uzklāju ar apļveidigām kustībām (tā nepaliek nekādas švīkas), bet ne ierīvējot ādā. Galvenais, protams, visu darīt ātri. Grūtakais ir uzklāt vienmērīgi uz rokām, joprojām neatradu risinājumu, lai rokas izskatītos dabiski, jo visi pašiedeguma līdzekļi nākot nostīm, sakrājas uz visiem ķermeņa locījumiem - elkoņiem, ceļgaliem, pirkstu locījuma vietās;
3. No rīta vienmēr eju dušā un nomazgāju visu lieko, neizmantoju nekādas švammes, tādējādi iedegums izskatās dabiski. Pēc dušas vēlreiz mitrinu ādu - tā iedegums paliek intensīvāks un dabisks.

Vispār esmu izmēģinājusi daudz tanning līdzekļis, bet pastāstīšu sīkāk tikai par tiem, kurus tiešām izmantoju.
Uzklāju jebkuru tonējošo līdzekli, aizsargājot savas rokas, jo vienalga, pat, ja uz produkta ir rakstīts, ka pēc līdzekļa uzklāšanas nomazgājiet rokas, tāpāt, ja Jūs dāmas, uzklāsiet ar plikām rokām un nomazgāsiet rokas pēc tam - plauktas būs brūnas :)...Tāpēc agrāk uzklāju ar parasto trauku švammīti (cik tas dīvaini arī neizklausītos), bet pēc tam iegādājos speciālo cimdiņu jeb St Moriz Tanning Mitt. Uzklāju produktu uzreiz uz cimdiņa un tad uzklāju uz ķermeņa. Cimdiņu var mazgāt gan ar rokām, gan veļasmašīnā, bet vienīgais mīnus, ka pēc pāris reizēm, cimdiņš sabruka pa vīlēm. Pirku šajā mājas lapā St-Moriz-Tanning-Mitt


Mana mūža mīlestība :) ir un būs St Moriz Tanning Mousse vai St Moriz Instant Self-Tanning Lotion. Līdzekļa tilpums 200 ml, bet cena apmēram 7 EUR.

Ražotājs piedāvā trīs iedeguma efektus Regular, Medium un Dark. Pati esmu izmēģinājusi visus trīs - ziemā labāk izmantot Regular (ļoti gaišai ādai) un Medium (gaišai/normālai ādai), bet vasarā var pamēģināt Dark (tumšai ādai). Vispār ar šo produktu ir ļoti ērti kontrolēt iedegumu, tāpēc bez problēmām var izmantot jebkuru toni, vienīgais no sākuma uzklāt mazāk. Ļoti liels pluss šim produktam ir tas, ka to var redzēt, uzklājot produktu, jo krāsa tam jau ir tumša, līdz ar to uzkāšana ir vieglāka. Gan muss, gan losjons ļoti labi uzklājas un pietiek kādām 10-12 reizēm, ja uzklājat uz visu ķermeni. 

Man tomēr vairāk patīk muss, jo, manlieks, to vieglāk uzklāt un tas ir ekonomisks. Dažus var nobiedēt viņa zaļganais tonis, kas var arī nedaudz izskatīties uz ādas, kad to uzklājat, taču nākošajā dienā pēc dušas - viss izskātās dabiski. Kas man patīk - ka uzklājot uzreiz var redzēt cik brūna esi un, ka produkts uzreiz iesūcas ādā un nav lipīgs, kā arī guļot, neķēpā ne palagus, ne apģērbu (kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi !!!)  Smarža arī nav tik izteikta kā citiem paštonējošiem līdzekļiem. Noņemās iedegums pakāpeniski, bet kā jau visi šie neīstie iedegumi, sakrājas uz elkoņiem un ceļiem, tāpēc iesaku mitrināt ādu katru vakaru pirms gulētiešanas.
Losjonu pirku šeit St-Moriz-Instant-Self un mussu šeit St-Moriz-Tanning-Mousse-Regular

Vēl vienu produktu, kuru pirku savā iemīļotākajā mājas lapā iherb.com ir Palmer's Cocoa Butter Formula Gradual Tanning Moisturizer. Salasījos atsaukmes un iegādājos, taču šis līdzeklis ir pilnīgi pretējs manam mīlulim St Moriz. Sākšu ar to, ka šis līdzeklis ir lipīgs, bet es pieradu pie savas uzklāšanas procedūras uz nakti, kā arī produkts smērē palagus un drēbes. Smarža, protams, dievīga - kakao kokoss ;), taču tas nav primārais ;) Vispār produkts ļoti labi mitrina ādu, jo satur E vitamīnu, kā arī, manuprāt, tomēr uz manas gaišas ādas izskatās nedaudz dzeltens, tāpēc domāju, ka izmantošu to vasarā kājām kādai ballītei ;)

Tilpums ir gigantisks 400 ml un produkta krāsa ir balta, kas arī nedaudz sarežģī uzklāšanu, bet galvenais neuzklāt produktu daudz. Cena ir apmēram 8 EUR. Produktu var iegādāties šeit Palmers-Cocoa-Butter

Trešais, bet ne pēdējais produkts ir L'Oreal Paris Sublime Bronze ONE day body. Šo līdzekli kkad iegādājot Rīgas mazā veikaliņā, taču tagad pārdošanā to nekur neredzēju, tāpēc pērku šeit LOreal-Sublime-Bronze Tilpums neliels 150 ml, bet tieši šo līdzekli izmantoju  vasarā uzklājot tikai uz kājām. 
Produkts uzreiz ir tumši brūnā krāsā ar maziem spīdumiem, tāpēc vasaras ballītēm šis vienas dienas iedegums ir kā radīts. Nav jābaidās, ka šis produkts uzreiz noien nostīm, ja sāksies lietus :), taču dušā viņš loti labi nomazgājas, tāpēc šo līdzekli es uzklāju pa dienu pirms kāda pasākums, nevis uz nakti,tādējādi iegūstot zeltainu iedegumu uzreiz.Cena apmēram 13 EUR.

Pēdējais, bet ne sliktākais produkts ir Rossmann SUN OZON . Ražotājs piedāvā līdzekli gan gaišai, gan tumšai ādai. Esmu izmēģinājusi abus un viss bija atkarīgs no tā kādu rezultātu vēlējos. Sākšu ar to, ka šis līdzeklis ir baltā krēmveidīgā krāsā, tāpēc kontrolēt uzklāšanu īpaši neizdosies, tāpēc būs jāpacenšās ar uzklāšanu. Esmu lasījusi atsauksmes, ka dažas meitenes esot palikušas oranžas, manuprāt, vienkārši bija jāizvēlās tomēr gaišais tonis, kā arī daudzas domā, ja uzklās daudz paštonējoša līdzekļa izkatīsies uzreiz kā šokolādīte, bet šī ir viena no lielākajām kļūdām. Pēc šī līdzekļa efekts parādās pēc 2-3 stundām, nesmērēja ne palagus, ne drēbes, kā arī nav lipīgs, smarža kā jau visiem šiem līdzekļiem, bet es jau pieradu ;) Pirku veikalā DROGAS un CENA  apmēram 3 EUR.

Tā ka izmantoju paštonējošos līdzekļus diezgan ilgi,tad varu apgalvot, ka vienīgā fake tan problēma ir, ka produkts var nākt nostīm nevienlīdzīgi, taču, lai šādas situācijas nenotiek, jācenšās:
  • Pirms paštonējošā līdzekļa, dušā izmantot skrubi;
  • Neuzklāt uzreiz lielu daudzumu produkta, labāk uzklāt mazāk, lai varētu vienmērīgi uzklāt paštonējošo līdzekli. Ja tomēr vēlies tumšāku efektu, vienkāri uzklāj produktu otro reizi, uzreiz pēc produkta iesūkšanas;
  • Izvēlaties tomēr produktu gaišai ādai, jo vairums no mums tomēr ir gaiša normāla āda,bet izvēloties produktu tumšai ādai, ir iespēja izskatīties nedabiski, dzeltenai vai kā zebrai ar švīkām :)

Mans favorīts, protams, ir St Moriz, taču viss atkarīgs no katras dāmas gaumes un sajūtām. Man nepatīk, ja produktu jūt uz ādas un produkts ir lipīgs, taču, galvenais, lai līdzeklis pildītu savas funkcijas-dotu zeltainu dabisku iedegumu. Jāpiebilst, ka neiesaku izmantot paštonējošos produktus sejai, jo ir iespēja, ka tiks aizprostotas poras, kā arī tomēr seju mazgājam un attīram ar visādiem līdzekļiem biežāk,tāpēc, manuprāt, tam nav īpaši jēgas, bet Rossman SUN OZON produktam nebija ne vainas.

Ceru, ka kādai no Jums palīdzēja mani ieteikumi vai arī pamudināja izmantot paštonējošos līdzekļus. Šogad maijs nelutina Latviju ar saulīti, tāpēc ar skaistu iedegumu būs jāpagaida...vai arī var izmantot paštonējošo līdzekli ;) Bet, ja nopietni, tad novēlu visiem, lai iedegums rudenī pazūd ātrāk nekā atmiņas par šo ilgi gaidīto vasaru :)...


Jauku dienu Jums dāmas novēlot,
Margarita


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru