TRANSLATE MY BLOG!

21.07.16

Make BLUE eyes POP!Basic BROWN smokey eye Make-up

Hey,
mīļās Dāmas...

       Neatvairāms un satriecošs skatiens - tas ir dūmakains acu meikaps (ēnojums) jeb Smokey Eyes, kas jau sen ieguvis popularitāti daiļā dzimuma starpā un netaisās iziet no modes. Smokey Eyes pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta 20.gados. Tas tika radīts melnbaltās kinematogrāfijas vajadzībām. Agrāk dūmakainā acu meikapa veidošanā tika izmantota tikai pelēki - melnā krāsu gamma, taču šodien situācija ir mainījusies. Tagad make-up kļuvis universāls: spēlējoties ar ēnu krāsām, to var veidot kā dienas mkae-up (izmantojot zeltainās vai pasteļkrāsas) vai arī vakara (izmantojot pelēkos, brūnos, melnos toņus). Smokey Eyes piestāv pilnīgi visām dāmām: gan blondīnēm un brunetēm, gan sarkanmatēm un tumšmatēm. 
        Pieminēšu, ka neesmu melno klasisko Smokey eyes meikapa piekritēja, jo, manuprāt, tas izskatās par smagu un visā izskatā var redzēt tikai melnas ēnas, bet galvenais make-up uzdevums ir izcelts Mūsu dabisko skaistumu nevis paslēpt to. Līdz ar to ierāmēju acis ar melnām acu ēnām, bet ēnojumam izmantoju brūnas acu ēnas. Iesācējiem iesaku vispirms sākt make-up ar acīm un tad pievērsties sejai, lai melnas un tumšas acu ēnas nebirst, ko pēc tam nebūs viegli izlabot.

* Pirmais solis:
Uz iepriekš attīrītu un mitrinātu ādu ap acīm uzklājiet acu ēnu bāzi (ar acu ēnu bāzes palīdzību var izlīdzināt plakstiņa ādas krāsu un paslēpt nelielas nepilnības). Make-up bāze, pateicoties kurai make-up būs noturīgs un neradīsies acu ēnu nobiršanas vai savelšanās problēmas. Kā alternatīvu var izmantot ilgnoturīgu konsileri (biezas konsistences, piemēram, Rimmel London LASTING FINISH CONCEALER hight coverage ). Šoreiz izmantoju acu ēnu bāzi - NYX Ūdensnoturīga acu ēnu bāze Proof It. Šī acu ēnu bāze piešķir acu ēnām intensīvāku, piesātinātāku toni, ilgnoturību un padara acu grimu ūdensnoturīgu. Lieliski piemērota vasaras sezonai. Nostiprināt make-up bāzi var ar caurspīdīgu pūderi - Milani Prep + Set +Go (nesatur talku un nesausina ādu).
* Otrais solis:
Gar skropstu līniju ar melnām ēnām novelciet augšējā plakstiņa kontūrlīniju, sākot no augšējā plakstiņa vidus, līniju pakāpeniski padarot biezāku un velkot to nedaudz uz augšu, deniņu virzienā. Šādi kontūrlīnija ir smalka no iekšējā kaktiņa līdz tā vidum un divreiz biezāka no plakstiņa vidus līdz ārējam kaktiņam. Starpēm starp skropstām ir jābūt rūpīgi aizkrāsotām (it īpaši, ja esat blondīne). Apakšējo plakstiņu krāsojiet ar melnām ēnām virzienā no ārējā acs kaktiņa. Līnijai ir jābūt smalkai. Izmantoju acu ēnu paleti no E.L.F. Cosmetics, Little Black Beauty Book - silto toņu paleti.
* Trešais solis:
Sāciet acu ēnu uzklāšanu. Ar platu acu ēnu uzklāšanas otiņu uzklājiet tumšo acu ēnu toni, sākot no novilktās melnās līnijas. Šeit galvenais visu labi iztušēt - nekādu striktu līniju!Es izmantoju brūnas ēnas, lai izceltu savas zilas acis. Apakšējā plakstiņa melnas ēnas arī iztušējam ar brūnām ēnām, radot dziļumu acīm. Uzklājam skropstu tušu tikai uz augšējām skropstām - Maybelline illegal length mascara.
* Ceturtais solis:
Kā variantu, zem uzacs un acs iekšējā kaktiņā uzklājam izgaismotāju - es izmantoju acu ēnas Essence 3D Eyeshadow 08 Irresistible Vanilla Latte gaišo toni ar kuru esmu pilnīgi apsēsta un gandrīz jau visu izmantoju, jo ar šīm ēnām izgaismoju arī vaigu kaulus, degunu un lūpas ķeksīti. Uzklājot iespējams saskatīt vairākus spīdumus, kas izskatās dabiski dienas make-up, bet padara ādu starojošu.  

Seju mitrināju ar L'Oréal Paris Triple Active Day Multi Protection Moisturiser Dry and Sensitive Skin un uzklāju kā praimeri NIVEA MAN afer shave balsam SENSITIVE, ar kuru palīdzību make-up turas visas dienas garumā un ļoti labi izskatās uz foto. Vasarā ļoti reti izmantoju tonālo krēmu, tāpēc, ja ir kādas ādas nepilnības, tad nomaskēju tās ar diviem konsileriem - no sākuma ar sintētisko otu uzklāju Rimmel London LASTING FINISH CONCEALER hight coverage un tad pa virsu uzklāju Essence stay all day 16h long-lasting concealer. Uzreiz neiztušēju, bet ļauju, lai korektors pieķeras pie sejas un tad ar pirkstu iztušēju korektorus. Kādu laiku konturēju seju ar Essence soft touch mousse make-up tumšāko toni - viegli uzklāt ar pirkstiem zem vaigu kauliem, deguna sāniem un pieres, un iztušēju ar pirkstiem vai ar otu. Viss atkarīgs no tā, cik es steidzot vai kavēju :) no rīta. Zem acīm izmantoju kā vienmēr korektoru no Eveline cosmetics art scenic concealer 2 in 1, tonis 04 - viegla tekstūra, labi iztušējas, izskatās dabiski. Kā vaigu sārtumu uzklāju satriecošo toni no Essence Fun fair blush, tonis 01 ring around the rosy. Pašlaik tas ir mans mīļākais vaigu sārtums, jo uz sejas izskatās dabiski, labi iztušējas, jo ir samtains un ar perlamutra finišu. Piepūderēju seju ar Rimmel lasting finish 25h powder foundation, tonis 003 silky beige. Uz lūpām uzklāju lūpu zīmuli no Milani easyliner lips, tonis MOST NATURAL un lūpu balzāmu Maybelline baby lips violēto sēriju.
        Dūmakainu acu make-up ir lielisks piemērs tam, kā moderns un profesionāls make-up ir pārvērties par klasisko. Šo acu krāsošanas stilu vizāžisti sauc par make-up "mazo, melno kleitiņu". Tāpat kā Koko Šanele mūžīgie radījumi, dūmakains acis ir detaļa, kura jebkuru dāmu padara koķetu un ļoti pievilcīgu. Katrai dāmai ir vērts apgūt tā izpildīšanas tehniku, lai jebkurā brīdī, bez apkārtējo palīdzības, varētu savu izskatu padarīt jutekliski noslēpumainu.

Jauku dienu novēlot,
Margarita
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru