TRANSLATE MY BLOG!

07.01.16

The BEST way to CLEAN your MAKE-UP brushes

Heya,
mīļās dāmas!

Meikapa otiņu un aplikatoru kopšana ir nepieciešama, lai šos instrumentus ilgāk saglabātu labā darba kārtībā un nebūtu pārāk bieži jāizdod nauda jaunu otu iegādei, kā arī higiēnisku apsvērumu dēļ. Šis process ir ļoti vienkāršs un neaizņems daudz laika, kā arī aiztaupīs laiku jaunas iemīļotākās meikapa otiņas piemeklēšanai. Esmu lasījusi, ka otas ir jātīra speciālajā šķidrumā un nedrīkst otas mazgāt ar ūdeni - tam gan es nepiekritīšu, jo viss atkarīgs no tehnikas KĀ Jūs to darīsiet...
Tad nu padalīšos ar pāris punktiem un tehnikām kā es kopju manus uzticamos palīgus.
 Nepieciešams:
  • Olīveļļa (Extra Virgin):olīveļļa ideāli izsūc visas krāsas ārā no otu sariņiem, tāpēc absolūti nav brīnums, ka olīveļļa darbojas arī kā ideāls kosmētikas noņemšanas līdzeklis;
  • Bērnu šampūns (es lietoju jonson&jonson) vai arī bērnu šķidrās ziepes (Baby active mild & gentle baby wash)
  • Antibakteriālās ziepes (vēlams ar neitrālu aromātu);
  • Matu maska vai arī matu balzāms;
  • Gumijas cimdi;
  • Papīra dvieļi, tīrs dvielis, trauciņš, kurā samaisīt visus iepriekš minētās sastāvdaļas.
1.solis:
Sajauciet trauciņā olīveļļu ar bērnu šampūnu 1:2 un samitriniet siltā ūdenī otas. Atceraties, ka otiņai visu laiku vajadzētu palikt ar saru pusi uz leju, jo,ja ūdens un tīrīšanas līdzekļi nonāks pie vietas, kas satur sariņus pie otiņas kāta, sari var sākt atlīmēties un izkrist. 
2. solis:
Iemērciet otu maisījumā ar olīveļļu un šampūnu, pēc tam ar vieglām apļveida kustībām slauki otiņu plaukstā, kurai ir uzvilkts gumijas cimds. Principā var iztikt arī bez cimda, bet, ja otu ir daudz, tad rokas paliek sausas. Noteikti nevaiga stingri berzēt otu, nevienam nav vajadzīgs deformēt otu. Pēc tam ar lielu daudzumu silta, tekoša ūdens skalo otiņu, līdz tā ir tīra.
3.solis:
Šo soli arī var izlaist vai arī, piemēram, izmantot vienu reizi mēnesī. Uzklājiet uz otiņas antibakteriālās ziepes. Pēc tam noskalojiet otu tekošā ūdenī un uzklājiet matu balzāmu uz otas, lai tā tomēr paliek mīksta. Atkal skalojiet otu tekošā ūdenī.

! Laikam vērts minēt, ka es no sākuma visas otas iemērcu maisījumā ar olīveļļu un šampūnu, slauku plaukstā un atlieku malā, tad kad šādi izdaru ar visām otām, tikai tad otas skaloju ūdenī, tad šis process ir ātrāks.
3.solis:
Pats vieglākais - rūpīgi noslaukiet otas dvielī un noliekat žāvēties uz papīra dvieļa, ik pa laikam apgriežot uz otru pusi. 

Otas mazgāju vienu reizi nedēļā un vienmēr to daru vakarā, lai no rīta otas jau varētu izmantot. Visgrūtāk, manuprāt, ir izmazgāt otas, ar kuru uzklāj biezu konsīleri,bet pārējās otas izmazgājas viegli, it īpaši, ja to darīsiet regulāri!Svarīgi neizmantot karstu ūdeni, bet gan siltu, un ļaut ūdenim kārtīgi izskalot sarus arī no iekšpuses. Skalošanas procesu var atvieglot, ja ar pirkstu galiem paberzēsiet otas sarus. 

Noteikti paraksties uz jaunumiem manā blogā !


Laimīgu Jauno gadu Jums novēlot,
Margarita 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru