TRANSLATE MY BLOG!

14.01.16

Get READY with ME: CREAM contour and highlight

Hey,
dāmas...


Konturēšana, modelēšana, strobēšana... Nosaukumu daudz, visi skanīgi, bet ne vienmēr izprotami. Konturēšana ir grima mākslinieku bieži izmantots triks, lai uzsvērtu vai izmainītu sejas vaibstus, tāpēc ir vērts dažus knifiņus iekļaut savā ikdienas krāsošanās rutīnā. Konturēšana ir ēnošanas un izgaismošanas spēle. Tev jāizvēlas matēta ēna, kas ir nedaudz tumšāka par tavu ādas toni. Tā nedrīkst būt pārāk silta toņa, mirdzoša vai ļoti tumša, jo mērķis ir iegūt dabisku efektu. Tumšo ēnu uzklāj uz tām sejas zonām, ko vēlies samazināt, piemēram, abas deguna puses, vaigu kaulus. Matētais produkts neatstaro gaismu, tāpēc ar ēnošanu iespējams radīt ilūziju par augstiem, modeļu cienīgiem vaigu kauliem. Pēc tam ķeries pie izgaismošanas – ar gaišu, mirdzošu ēnu izcel tādas vietas kā vaigu kaulu augšējo daļu, deguna vidu un tamlīdzīgi. Pēc tam papildini grimu ar vaigu sārtumu. Tādā veidā vari izcelt tās sejas zonas, ar ko lepojies, bet pārējās nomaskēt.

2015. gada tendence - strobēšana. Visur varēja redzēt, ka strobēšana aizstāj konturēšanu - tam gan nepiekritīšu, jo ikdienā tas neizskatās dabiski un nepieciešams ideāls ādas tonis, lai neizceltu kādas ādas nepilnības. Sarunvalodā saukta par strobēšanu, tā ir sejas vaibstu izgaismošanas tehnika, kas piešķir maigu mirdzumu un svaigumu izskatam. Tā balstās uz kontrastu starp matētu pamatu un mirdzošiem akcentiem vietās, kur gaisma dabiski krīt uz sejas.
Kāpēc man patīk sejas konturēšana ?Manuprāt, esmu pilnīga apsēsta ar sejas konturēšanu - varu neuzkrāsot acis, bet seju "taisu" vienmēr. Tā kā esmu māksliniecisks cilvēks, visticamāk es aizpildu šo savu radošo pusi šādā veidā :) Šodien pastāstīšu Jums par konturēšanu ar krēmveida produktiem. Jāatceras tik viena lieta, ka krēmveida produkti pamatā ir biezāki, treknāki un labāk izskatās fotosesijās, filmēšanās vai ballītēs, kur kamerām ir īpašas prasības, tāpēc ikdienā es noteikti neizmantoju krēmveida produktus, bet tehnika gan paliek tā pati, tikai uzklāju pūderveidīgos produktus, galvenais bez spīdumiem!!!
Kā es konturēju seju ar kremveida produktiem?
Tumšo toni uzklāju zem kaulu vaibstiem (galvenais ZEM, nevis UZ vaibstiem!), ar pirkstiem pataustiet vaigu kaulus un zem tiem uzklājiet produktu. Ietonēju arī pieri un sejas lejas daļu-tādējādi sabalansējot seju. Kādu laiku konturēju arī degunu sānus un zem lūpām, līdz ar to lūpas izskatās pilnīgākas - tas ir viens no Kylie Jenner knifiņiem!Produktu uzklāju ar sintētisku plakanu otu (to var darīt arī ar pirkstiem), bet iztušēju ar otu no REAL TECHNIQUES CORE COLLECTION - Buffing brush vai izmantoju tā saucamo beauty blender (jebkuru make-up sūklīti).
Runājot par izstušēšanas tehniku, tad apļveida kustības šeit nederēs, jo tad produkts būs pa visu seju vai arī tur, kur to nevaiga, tāpēc labāk iesaku produktu "iemasēt" sejā. Diemžēl Latvijā diez gan maz konturēšanas komplektu, kaut gan tos ražo gan Maybelline New York, gan L'oreal paris. Pati izmantoju veco labo paleti no buyincoins - konsīleru palete, kuru iegādājos jau 4 gadus (iesaku arī produktus no E.L.F. un NYX professional makeup). Kaut gan gaišo konsīleri neizmantoju no šīs paletes, jo tad seja tiešām ir kā "uzmālēta", tāpēc izmantoju konsīleri EVELINE COSMETICS ART SCENIC ar kuru palīdzību izgaismoju seju - konsīleri uzklāju uz T-zonas, kā arī trīstūrveidā zem acīm un zem kaulu vaibstiem, tādējādi mēs izcelsim uz pirmo plānu visas šīs sejas daļas, bet visu ko ietonējām ar tumšo toni - mēs tās daļas samazinam (pilnīgi kā zīmēšana :) ).
Konsīlera palete
Pirms tam, protams, seja ir jāattīra un jāmitrina, kā arī pirms tam uzklāju matējošu un poras samazinošo praimeri un UZ vaigu kauliem uzklāju škidro izgaismotāju, bet pēc tam konturēju seju, kā arī ar pūdera palīdzība splūdinu visus produktus kopā, lai neredz nekādas līnijas. Uzklāju caurspīdīgo pūderi uz izgaismotām vietām, lai nofiksētu produktu uz sejas. Beigās nofiksēju visu, kas ir uz sejas ar izsmidzināmo līdzekli grima fiksēšanai, kuru ikdienā, protams, ka nelietoju. Tālāk uzklāju vaigu sārtumu un tā saucamo highlighter - uz kaula zem uzacīm, uz deguna vidusdaļas, uz vaigu kauliem un virs lūpas. Daudzi no Jums lasot, noteikti padomās, cik daudz kosmētikas uzklāju vienā reizē, bet nebūt nē - ne ar ko nevaiga pārspīlēt un, tad seja izskatīsies dabiski. 
Uz foto īstenība neredz īsto efektu, bet, tas tikai nozīmē, ka, ja visu labi iztušē, tad konturēšana izskatās dabiski. Iesaku pirmo reizi konturēt seju pie dienas gaismas pie loga, jo tādā veidā varēsiet redzēt īstās sejcas ēnas, pēc tam konturēšana jau notiek automātiski. Šādā veidā konturēju seju arī ar pūderveidīgiem produktiem. Vispār nevaiga ieciklēties uz konkrētiem produktiem - konturēju seju arī ar vaigu sārtumu, bet izgaismoju ar acu ēnām -->ŠEIT Galvenais ir pareizais tonis un kā tas izskatās uz sejas.

Produktus, kurus izmantoju:
SEJA
* LUMENE beauty base matifying and pore minimizing primer, 20 ml
* ESSENCE my base illuminating makeup base, 20 ml
Cosmetic Concealer Camouflage Makeup Palette --> ŠEIT
AVON makeup setting spray, 125 ml
ESSENCE highlighter soo glow - tonis 20 bright up your life 
CATRICE color correcting powder - tonis 010 delicate blossom
EVELINE art scenic concealer - tonis 04 light
NYX blush - tonis TAUPE --> ŠEIT (ikdienā konturēju seju ar šo produktu, ideāls tonis bālai ādai).
LŪPAS
Max Factor Lipfinity Lip Colour 24 Hrs - tonis 016 GLOWING
* R de L young lipliner - tonis 06 rosewood
* H&M eye colour to go - tonis FAIRYTALE (uzklāju lūpām pa vidu)
ACIS
Maybelline Define A Lash Stretch Define Mascara - tonis Brown



Seko man arī
instagram
facebook
bloglovin
pinterest





Jauku dienu Jums novēlot,
Margarita





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru